Hertenbiefstuk met saus van chocolade en aceto balsamico
bereiden
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukjes, van ca. 150 g elk, op kamertemperatuur
- 40 g boter
- voor de saus
- 100 ml aceto balsamico
- 1 eetlepel appelstroop
- 50 g pure chocolade, in stukjes
- 150 ml demi-glace, of wildfond
Bereiden
Doe de aceto balsamico in een steelpannetje en breng aan de kook. Los de appelstroop hierin op. Kook even door en laat de chocolade in de saus smelten. Voeg de demi-glace of wildfond toe en roer even door. Breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Zet weg tot gebruik.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter tot bruin en laat die uitbruisen. Bak de biefstukjes op een hoog vuur snel rondom bruin. Bak ze in ca. 8 minuten gaar en nog een beetje rosé van binnen. Haal het vlees uit de pan, leg ze op een voorverwarmd bord en dek af met aluminiumfolie. Laat ca. 10 minuten rusten.
Snijd het vlees in mooie plakken. Verdeel over vier voorverwarmde borden. Schep wat van de saus erbij en geef er sugarsnaps en beetgare worteltjes bij.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
Mocht u gasten hebben en niet te lang in de keuken willen staan, bak de hertenbiefstukjes dan aan beide kanten aan en laat rusten. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de biefstukjes nog ongeveer 7-8 minuten in de oven, en serveer ze met de warme saus.
Kookboek
Het recept 'Hertenbiefstuk met saus van chocolade en aceto balsamico' is afkomstig uit het kookboek...
Wild!
Joyce Huisman
Joyce Huisman laat in 'Wild!' zien dat wild behalve in de traditionele gerechten ook gebruikt kan worden in bijzondere en trendy recepten, zoals een carpaccio
... lees verder © Uitgeverij Terra