Lamsrack in een korst van verse kruiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 witte boterhammen
- ½ bosje verse salie
- ½ bosje platte peterselie
- 6 takjes verse tijm
- 120 g zachte boter
- 1 lamsrack van ca. 8 ribben van 1,2 kg
- 1 theelepel grove mosterd
Bereiden
Verwarm de oven voor op gasstand 7 / 210 °C.
Snijd de korstjes van de boterhammen en hak dan de boterhammen fijn met een mes. Pluk de blaadjes van de verse kruiden. Hak ze vervolgens heel fijn, samen met de broodkruimels. Voeg de zachte boter toe, meng alles zorgvuldig met wat zout en peper. Je krijgt zo een redelijk dik en compact mengsel. Rol het tussen twee vellen bakpapier met een deegroller uit tot een rechthoek van het formaat van de bovenkant van het ribstuk.
Braad het vlees eerst 10 minuten in de oven, haal het er dan uit en bestrijk het met de grove mosterd. Trek voorzichtig het bovenste vel bakpapier van het uitgerolde kruidenmengsel. Leg vervolgens het kruidenmengsel op het lamsrack, druk het zachtjes aan en trek dan heel voorzichtig het tweede vel bakpapier eraf.
Zet het afgedekte ribstuk 20 minuten terug in de oven. Zet dan de oven uit en open en laat het vlees zo nog 5 minuten rusten voordat je het opdient.
Extra benodigd
Bakpapier, deegroller
Variatietip
Je kunt de salie vervangen door een bosje verse dragon of koriander.
Kookboek
Het recept 'Lamsrack in een korst van verse kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Gebraden en gevuld
diverse auteurs
Kip, rund, kalf, varken, lam... ze laten zich allemaal heerlijk braden. Geroosterde kip met citroen, varkensfilet met geroosterde artisjokken en salie of lamsrack
... lees verder © Uitgeverij Terra