Lamsrack van zuiglam met dragon
voorbereiden
bereiden
Ingrediënten
- 24 lamsracks (ribbetjes) van zuiglam
- een droog mengsel naar smaak van: oregano, tijm, rozemarijn en bonenkruid
- arachideolie
- wilde paddenstoelen
- knoflookscheuten
- olijfolie
- voor de saus
- dragon
- 100 ml wittewijnazijn
- demi-glace van lam
Voorbereiden
Marineer de dragon 3 dagen in azijn.
Bereiden
Snijd de dragonblaadjes heel klein, doe ze weer in de azijn en kook het vocht tot de helft in. Roer er dan demi-glace door. Dit is de dragonsaus.
Bestrooi de lamsracks met zout, peper en de kruiden. Braad ze op de ingevette plancha aan en laat ze in ca. 10 minuten in de tot 180 °C verhitte oven goudbruin worden.
Bak de paddenstoelen en knoflookscheuten kort aan in olijfolie.
Verdeel het vlees in stapels over het midden van de borden en overgiet ze met de saus. Geef de paddenstoelen erbij. Lekker met aardappelpuree en kweeperengelei.
Extra benodigd
Plancha
Kookboek
Het recept 'Lamsrack van zuiglam met dragon' is afkomstig uit het kookboek...
Spaanse smaken
Erik Spaans
In 'Spaanse smaken' wordt je niet alleen meegevoerd door de verborgen keuken van Spanje, de boerengerechten, de regionale specialiteiten, maar ook... lees verder
© InmercLamsrack tips
Reacties op dit recept
- pieter Dit lijkt me erg lekker, maar waar koop ik demi-glace van lam?