Lamsfilet met sinaasappelsaus

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
32 g eiwit
19 g vet
13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 perssinaasappels
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel rozemarijnnaaldjes
  • ½ eetlepel vloeibare honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 50 g boter
  • 4 stukjes lamsfilet à 75 g
  • 3 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Snijd van 1 sinaasappel een stukje schil van ca. 5 cm af. Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes. Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken.

Pers de sinaasappels uit. Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm.

Roer de gepureerde saus en de crème fraîche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is. Leg de lamsfilets op vier warme borden. Schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.

Extra benodigd

Staafmixer of zeef, aluminiumfolie

Het recept 'Lamsfilet met sinaasappelsaus' wordt je aangeboden door . Beeld: Vicuschka | Shutterstock.com

Lamsvlees tips

Reacties op dit recept

  • José We hebben dit vandaag gegeten en het was heerlijk. We hebben hierbij een sinaasappelwijn sec gedronken van Principe de Azahar. Deze sinaasappelwijn was een lekkere "compagnon" voor dit gerecht!

    www.principedeazah- ar.be
  • Marianne Oud Culinair aan Huis Het lijkt me een PERFECT recept. Vanmiddag uitproberen.