Malse lamsfilet met knoflookcrème
bereiden
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 600 g lamsrugfilet, in 4 gelijke stukken
- 100 ml wildfond of vleesbouillon
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd met een klein mesje het vliesje van 8 teentjes knoflook in, zodat je ze nadat ze in de oven zijn geweest makkelijker kunt pellen. Schenk er een beetje olijfolie over en wikkel de bol knoflook in aluminiumfolie.
Zet de bol 45 minuten in de oven tot de knoflook zacht maar toch nog een beetje stevig is. Laat de knoflook een beetje afkoelen voordat je de teentjes pelt. Plet ze en strooi er een beetje zout over.
Laat de rozemarijn in de olijfolie intrekken door die een beetje te verhitten en neem de rozemarijn er weer uit.
Braad de lamsfilets rondom aan in de rozemarijnolie. Bestrooi ze met peper en zout. Leg de lamsfilets in afzonderlijke braadpannetjes, giet er een beetje wildfond of vleesbouillon bij en zet ze 10 minuten in de oven (nog altijd op 180 ºC). Voeg enkele geplette teentjes knoflook toe en laat alles een paar minuten op 65 ºC rusten.
Geef er witte bonen bij (laat ze minstens 12 uur weken, kook ze 1 uur in water zonder zout, laat ze uitlekken en bestrooi ze met peper en zout - of volg de aanwijzingen op de verpakking).
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Malse lamsfilet met knoflookcrème' is afkomstig uit het kookboek...
Abracadabra
diverse auteurs
De chef-koks van de Belgische kookschool Mmmmh! zijn gepassioneerde globetrotters van de smaak die maar één ding willen: hun kennis met zoveel mogelijk mensen... lees verder
© Inmerc