Corndog
- 10 stuks
- 30 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Amerikaans
- Vlees
Ingrediënten
- 200 g fijn maismeel
- 150 g bloem
- 1 volle theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 1 theelepel honing
- 750 ml karnemelk (volle melk kan ook)
- 10 standaard verse worsten of knakworsten
- neutrale olie, om in te frituren
Bereiden
Zeef maismeel, bloem, bakpoeder en een kneepje zout in een ruime kom. Maak een kuil in het midden en breek het ei erin. Voeg 1 eetlepel olie, de honing en een scheutje (karne)melk toe en meng tot een klontvrij beslag. Voeg beetje bij beetje (karne)melk toe tot je een iets te dik pannenkoekenbeslag hebt, klop steeds helemaal glad voor je verder giet. Schenk het beslag in een smalle maatbeker of hoog glas.
Verwarm het frituurvet tot 180 °C.
Spies ondertussen de drooggedepte worsten op de prikkers, zorg dat er nog een goed handvat uit steekt. Doop steeds een worst in het beslag en haal hem er al ronddraaiend langzaam uit zodat het beslag goed rondom zit.
Houd het uiteinde vast en doop de worst in het hete vet, het stokje moet je even vasthouden. Dat dit alles rustig en zonder brandwonden uitgevoerd moet worden, had je vast al begrepen. Frituur zo alle corndogs in 2 à 3 minuten rondom goudbruin.
Extra benodigd
10 lange, dikke prikkers
Tips
Maak het beslag op smaak met cajunkruiden. Bigger is better, ofwel van het beslag zal wel wat overblijven; met minder heb je niet genoeg om de corndogs van een goede jas te voorzien. Restjes laten zich prima tot pannenkoeken bakken, of frituren tot een hartige, eh oliebol?
Opmerking
'De corndog is het gastronomisch hoogtepunt van Texas, dé culinaire bakermat van Amerika. Zeg nou zelf, een worst met een krokant jasje, geserveerd als een lolly. Wat valt daar nou tegenin te brengen?' - Meneer Wateetons
Kookboek
Het recept 'Corndog' is afkomstig uit het kookboek...
Worstbijbel
Meneer Wateetons
Meneer Wateetons onthult alle slagersgeheimen en laat zien hoe je een worst draait, vult, knoopt, rookt en droogt. Aan de hand van uitgebreide instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto's worden alle technieken van het worst maken uitgelegd... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg