Gumbo met worst en garnalen
- 4 personen
- 200 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 paprika's, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 Catalaanse braadworstjes, in plakjes (zie Tip onderaan het recept)
- 3 laurierblaadjes
- 1 eetlepel cajunkruiden
- paar druppels tabasco
- 1 theelepel kurkuma
- 1 kippenbouillonblokje
- 400 g tomatenblokjes
- 400 g gamba's, gepeld en schoongemaakt
- 1 eetlepel maïzena
Bereiden
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de gamba's, maïzena en het water, in de pot van de slowcooker.
Gaar het gerecht 3 uur op High of 6 uur op Low en voeg de laatste 30 minuten de gamba's toe.
Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een papje en voeg dit toe aan de gumbo. Roer goed door zodat het gerecht kan indikken.
Breng de gumbo op smaak met peper en zout en serveer met rijst.
Extra benodigd
Slowcooker
Variatietip
Vervang de Catalaanse braadworstjes en de gamba's eens door rode kidneybonen en kikkererwten uit blik. Gebruik 600 g peulvruchten in totaal en voeg deze vanaf het begin aan de rest van de ingrediënten toe.
Tip
Mocht je geen Catalaanse braadworstjes kunnen vinden, kies dan voor andere gekruide worstjes die jij lekker vindt. Chipolataworstjes zijn bijvoorbeeld ook perfect voor dit gerecht.
Kookboek
Het recept 'Gumbo met worst en garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Het slowcooker-boek
Sabine Koning
Met een slowcooker kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met 'Het slowcooker-kookboek'. In dit fijne kookboek deelt ze 80 originele dinerrecepten, van de welbekende stoofpotjes tot pasta's, wereldgerechten... lees verder
© Uitgeverij Becht