Hotdogrol

  • 1 hotdogrol
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg
  • 100 g zuurkool
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 3 theelepels grove mosterd
  • 2 hotdogs
  • scheutje olie

Bereiden

Laat het filodeeg in de verpakking in 30 minuten ontdooien.

Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de zuurkool met 3 eetlepels water in een pan, breng aan de kook en kook zo'n 5 minuten.

Leg twee vellen filodeeg naast elkaar op de bakplaat, laat ze iets overlappen. Besmeer met wat olie en leg er nog twee vellen op. Besmeer het filodeeg met de crème fraîche en verdeel de mosterd erover.

Verdeel de zuurkool over de vellen en bestrooi met zout en peper.

Leg de hotdogs langs de lange kant van de filodeegvellen en rol op. Bestrijk de rol licht met wat olie.

Bak de hotdogrol zo'n 20 minuten in de oven.

Snijd in 4 stukken en serveer als lekker hapje. Maak een dubbele hoeveelheid als je voor een avondmaal voor vier personen wilt gaan!

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Hotdogrol' is afkomstig uit het kookboek...

Ovenbijbel

Chickslovefood

Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de 'Ovenbijbel' laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Ze blijven hun keukenfilosofie trouw en maken het... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!