Slakken in knoflookboter
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Frans
- Vlees
bevat per portie
- 230 kcal
- 8 g eiwit
- 21 g vet
- 2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 blikje slakken (ca. 200 g), uitgelekt
- 1 eetlepel cognac
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Smelt de boter en bak hierin het uitje met de knoflook 3 minuten op laag vuur.
Voeg de slakken toe en bak ze omscheppend 2 minuten.
Voeg de cognac en het citroensap toe en laat het even bruisen. Voeg zout en peper, de peterselie en het bieslook toe. Verwarm het geheel nog 1 minuut.
Lekker met warm stokbrood.
Bron
Het recept 'Slakken in knoflookboter' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com