Slakken in knoflookboter

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vlees

bevat per portie

  • 230 kcal
  • 8 g eiwit
  • 21 g vet
  • 2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 blikje slakken (ca. 200 g), uitgelekt
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Smelt de boter en bak hierin het uitje met de knoflook 3 minuten op laag vuur.

Voeg de slakken toe en bak ze omscheppend 2 minuten.

Voeg de cognac en het citroensap toe en laat het even bruisen. Voeg zout en peper, de peterselie en het bieslook toe. Verwarm het geheel nog 1 minuut.

Lekker met warm stokbrood.

Bron

Het recept 'Slakken in knoflookboter' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!