Ossobuco van Tana Ramsay
bereiden
Ingrediënten
- 6 plakken kalfsvlees met bot (vraag naar kalfsschenkel voor osso bucco)
- ca. 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- klontje boter
- 3 uien, fijngesnipperd
- 3 grote stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 3 grote wortels, kleingesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 repen citroenschil (zonder wit vlies)
- 3 laurierbladeren
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 700 ml (kippen)bouillon
- 425 ml witte wijn
- 1 blikje tomatenpuree
- rasp van een tweede citroen
- 2 eetlepels vers gehakte bladpeterselie
- 500 g basmatirijst
Bereiden
Wentel de kalfsschenkels door de bloem en bak ze in een ovenbestendige braadpan in de hete olie en boter rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en doe de uien erin met de bleekselderij, wortel en knoflook. Bak ze tot ze zacht zijn. Leg het vlees erop met daarop de repen citroenschil, laurier en tijm. Voeg een mespunt zout en peper toe.
Meng de bouillon met de wijn en tomatenpuree en schenk het mengsel in de pan. Leg het deksel erop en stoof het gerecht 2-2½ uur op zeer laag vuur (er moet wel beweging zijn, maar het mag niet borrelen).
Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Zet het vuur hoog om de saus in te laten koken tot de dikte die jij wenst: ik vind een dikke, donkere saus erg lekker. Kook tegelijkertijd de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de saus de gewenste dikte heeft, roer je de citroenrasp en peterselie erdoor. Leg het vlees erin terug, schep de saus erover en laat alles door en door warm worden.
Leg voor iedereen een stuk kalfsschenkel op een bedje van rijst.
Kookboek
Het recept 'Ossobuco van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...
Tana Ramsay's familiekeuken
Tana Ramsay
Als vrouw van Gordon Ramsay weet Tana als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen van jongs af aan op te laten groeien met goede voeding. Gezond eten... lees verder
© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre Rooney