Rendang van eieren

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • 1 theelepel djahé
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 ml bouillon
  • 50 g santen

Bereiden

Zet de eieren op met water en kook ze in ca. 7 minuten hard. Spoel ze koud en pel ze. Prik de eieren rondom met een vork in zodat de saus er goed in kan trekken.

Maal uisnippers en knoflook in een vijzel met sambal, laos, koenjit en djahé.

Verhit de olie in een pan en bak de kruiden glazig. Voeg bouillon en santen toe en breng aan de kook.

Leg de eieren in de saus en laat alles op matig vuur 20 minuten koken tot de saus dik wordt.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Rendang van eieren' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe kita

Mirjam van der Rijst & Harold Pereira

De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De 90 authentieke recepten uit dit... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Rendang recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!