Rendang van eieren
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Indonesisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 10 eieren
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1 theelepel djahé
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 ml bouillon
- 50 g santen
Bereiden
Zet de eieren op met water en kook ze in ca. 7 minuten hard. Spoel ze koud en pel ze. Prik de eieren rondom met een vork in zodat de saus er goed in kan trekken.
Maal uisnippers en knoflook in een vijzel met sambal, laos, koenjit en djahé.
Verhit de olie in een pan en bak de kruiden glazig. Voeg bouillon en santen toe en breng aan de kook.
Leg de eieren in de saus en laat alles op matig vuur 20 minuten koken tot de saus dik wordt.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Rendang van eieren' is afkomstig uit het kookboek...
Boekoe kita
Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De 90 authentieke recepten uit dit... lees verder
© Uitgeverij Terra