Snelle rendang uit Sumatra
bereiden
Ingrediënten
- 2 gele uien (300 g)
- 2 teentjes knoflook, in vieren
- stukje geschilde gember van 20 g (ca. 2 cm)
- 1 eetlepel grof gehakt citroengras
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 kg mals rundvlees, in dunne plakken
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 45 g geraspt kokos
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 60 ml dikke kokosmelk
Bereiden
Maal in de keukenmachine een in vieren gesneden ui met de knoflook, gember en het citroengras tot een glad mengsel. Snipper de tweede ui.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees met de ui in gedeelten tot alles rondom bruin is.
Voeg het gepureerde uimengsel, de specerijen en het geraspte kokos toe en roerbak alles tot de geur loskomt.
Voeg het vlees-uimengsel weer toe met de tamarinde en de kokosmelk en roerbak tot de saus bijna volledig is ingekookt.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietip
U kunt als u wilt het rundvlees vervangen door kip of eend.
Tips
Dit gerecht kan een dag tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast bewaard. Meestal wordt bij rendang in kokosmelk gegaarde kleefrijst gegeten, maar gewone gestoomde rijst is ook prima.
Kookboek
Het recept 'Snelle rendang uit Sumatra' is afkomstig uit het kookboek...
Indonesisch
diverse auteurs
Haal het exotische Indonesië uw keuken binnen met deze tongstrelende verzameling recepten. Geniet van zalige saté, nasi goreng of gado gado, of laat u verleiden door... lees verder
© De Lantaarn