Rosbief in rode pesto met courgette en champignons

4 personen
bereiden

waardering 7,1obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels margarine
  • 400 g rosbief
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 200 ml vetarme runderbouillon
  • 12 middelgrote aardappelen
  • 2 courgettes, in schijfjes
  • 500 g champignons
  • 100 ml roomkaas met knoflook en fijne kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe 2 eetlepels margarine in een braadpan en schroei de rosbief rondom dicht tot het vlees helemaal goudbruin ziet.

Leg het vlees in een ovenschotel en bestrijk met de rode pesto. Voeg de runderbouillon toe. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 tot 15 minuten in de oven.

Stoom of kook intussen de aardappelen gaar.

Doe 1 eetlepel margarine in de braadpan van het vlees en laat heet worden. Voeg de courgettes en champignons toe. Laat 5 tot 10 minuten stoven op een laag vuur.

Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten in het braadvocht. Giet het braadvocht daarna bij de groenten.

Doe de roomkaas bij de groenten. Zet het vuur hoog en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje pesto.

Dien het vlees op met de aardappelen.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Rosbief in rode pesto met courgette en champignons' is afkomstig uit het kookboek...

Kilootje minder

Je gewicht controleren is makkelijker gezegd dan gedaan. Ergens weet je wel wat je moet doen: evenwichtiger eten, meer bewegen, je calorie-inname controleren... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Rosbief tips