Rosbief recepten
-
tip
Gebraden rosbief (basisrecept)
Vlees, 50 min 7,7
-
tip
Rosbief met rozemarijnaardappelen
Vlees, 70 min 7,9
-
Gegrilde rosbief van The River Cafe
Vlees, 15 min 8,0
-
Peperrosbief met champignonsaus
Vlees, 80 min 7,4
-
Rosbief in rode pesto met courgette en champignons
Vlees, 40 min 7,1
-
Rosbief met bloemkool
Vlees, 30 min 8,5
-
Rosbief met foie gras
Vlees, 60 min 7,6
-
Rosbief met mierikswortelroom
Vlees, 70 min 7,7
-
Rosbief met Yorkshire pudding
Vlees, 130 min 7,6
Rosbief
Het vlees dat in Nederland onder het woord 'rosbief' wordt verkocht, wordt over het algemeen van de muis, de bil of soms van het bloemstuk gesneden. Het is een mals stuk vlees dat in Frankrijk meestal wordt gebardeerd en opgebonden om een korstje te vermijden. Het wordt rood gegeten. In Engeland en Nederland wordt rosbief eerst dichtgeschroeid, dan afgebraden tot rood en opgediend in de jus. In Engeland wordt het vlees opgediend met mierikswortelsaus en klassieke Yorkshire pudding.
Rosbief braden
Rosbief of roastbeef moet vanbinnen rood en sappig zijn, aangezien het vlees wanneer het te lang wordt gebraden taai en droog wordt. Het vlees wordt altijd aan één stuk gebraden. Reken voor de braadtijd 15 minuten per 500 g en 10 minuten per 500 g bij braden in de oven. ¹)
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Wannée' ¹) ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]