Gegrilde rosbief van The River Cafe

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1½ kg rosbief
  • 350 ml rode wijn
  • 1 citroen

Voorbereiden

Snijd eventueel vet en zenen van het vlees en leg het in een kom. Schenk de wijn erover, dek de schaal af en marineer het vlees 1 uur. Draai het af en toe om.

Bereiden

Laat een grillpan gloeiend heet worden. Snijd de rosbief op de draad in plakjes van 1 cm dik. Laat de plakjes in de grillpan aan weerszijden bruin worden. Dit duurt niet langer dan 2-3 minuten.

Serveer per persoon 3-4 plakken vlees en geef er rucolasalade bij en partjes citroen.

Extra benodigd

Grillpan

Tip

Gebruik een heel scherp mes voor het snijden van de rosbief. Na het marineren kan het vlees 24 uur in de koelkast bewaard worden. Gegrilde rosbief op deze manier bereid is heerlijk met mierikswortelsaus.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde rosbief van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Easy

Rose Gray & Ruth Rogers

Rose Gray en Ruth Rogers, eigenaars van het bekende River Cafe in Londen, zijn beroemd om hun eerlijke innovatieve gerechten. Voor dit boek hebben zij een prachtige... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Rosbief recept tips

Reacties op dit recept

  • hannySuper makkelijk en erg lekker!

    reageren

  • SebastiaanOok meer dan aardig met wat zout en peper en een marinade - uurtje volstaat - in een mooie balsamico-azijn. Piepje suiker heb ik toegevoegd. Grillpan moet gloeiendheet zijn, dat zeker. Diende ik op met mooie aardappeltjes en roergebakken verse spinazie. Simpel, snel, maar een aardig maal. Nog wat fijngemaakte walnoten door de bladgroente, klein scheutje kookroom. Mijn Meisje knikte goedkeurend boven Haar bord...

    reageren