Rosbief met rozemarijnaardappelen
- 6 personen
- 70 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 kg rosbief
- 8 vastkokende aardappelen
- 3 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit de boter in een braadslee en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Zet de braadslee in de oven en laat het vlees 20 minuten braden. Steek een vleesthermometer in het midden van de rosbief om de gaarheid te controleren.
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes. Meng de aardappelen met de rozemarijn, knoflook en olie en voeg zout naar smaak toe.
Lepel het braadvet over de rosbief en leg de aardappelpartjes naast het vlees. Laat de braadslee nog 40 minuten in de oven staan. Schep de aardappelen tussentijds twee keer om. Wanneer de vleesthermometer 55 °C aangeeft is het vlees klaar.
Extra benodigd
Vleesthermometer
Kookboek
Het recept 'Rosbief met rozemarijnaardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Oven
diverse auteurs
Knapperige korsten, geuren die de keuken binnenkomen zodra je de oven even hebt opengedaan… Geen gerecht ruikt zo lekker als een ovengerecht. En wat... lees verder
© Inmerc