Gebraden rosbief (basisrecept)

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Engels
  • Vlees

Ingrediënten

  • 800 g rundermuis
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 g boter

Bereiden

Haal de rundermuis 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C.

Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan (of braadslee op het fornuis) en bestrooi de rundermuis met versgemalen zeezout. Bak het vlees in de olie rondom goudbruin.

Laat de boter erbij in de pan (of braadslee) smelten en keer het vlees zodat het rondom goed met de boter in contact komt.

Leg het vlees in een braadslee als je het in een pan hebt gebakken. Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven. Steek een kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel deze in op een kerntemperatuur van 48 °C. Bedruip het vlees tijdens het garen om de 30 minuten met het braadvocht.

Neem de braadslee uit de oven als de kerntemperatuur is bereikt. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten. De kerntemperatuur zal nog stijgen tot ongeveer 50 °C.

Breng de rundermuis op smaak met zwarte peper en zeezout voordat je het in dunne plakjes snijdt. Lekker met een frisse salade

Extra benodigd

Kernthermometer, aluminiumfolie

Opmerking

'Een Engelse klassieker. Bij uitstek geschikt voor de zondagmiddag of -avond.' - Gertjan Kiers

Kookboek

Het recept 'Gebraden rosbief (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...

Vleesbijbel

Gertjan Kiers

Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert Gertjan Kiers je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten... lees verder

© Carrera Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Rosbief recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!