Gestoofd rundvlees uit Florence
bereiden
Ingrediënten
- 3 wortels
- 1 kg rundvlees (bijvoorbeeld achtermuis)
- 40 g pancetta, in reepjes
- 1 stengel bleekselderij, kleingesneden
- ½ ui, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 175 ml rode wijn
- 500 g tomaten, geschild, ontpit en kleingesneden
Bereiden
Snijd een paar reepjes van een van de wortels en hak de rest fijn. Wrijf het vlees in met zout en peper. Lardeer het vlees met de reepjes wortel en pancetta en bind het met keukengaren netjes op.
Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote steelpan. Doe de selderij, ui en fijngehakte wortel erbij en voeg dan het vlees toe. Bak het op hoog vuur aan alle kanten bruin; keer het vaak. Giet er de wijn bij en laat hem verdampen. Voeg de tomaten toe, zet het vuur laag en laat het gerecht zo'n 2 uur afgedekt pruttelen.
Haal het vlees uit de pan, verwijder het keukengaren, snijd het vlees in plakken en leg ze op een warme schaal. Werk het stoofvocht met de groenten door een groentemolen en giet de puree over het vlees.
Extra benodigd
Keukengaren
Kookboek
Het recept 'Gestoofd rundvlees uit Florence' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Vlees
diverse auteurs
De Italiaanse keuken kent vele manieren van vlees bereiden. In 'De Zilveren Lepel Vlees' leer je hoe je elk stuk vlees mooi tot zijn recht laat komen. Of dat nu van een varken, rund, kalf, lam, wild of gevogelte is. Van traditionele ossobuco alla Milanese tot
... lees verder © Unieboek | Het Spectrum