Klassieke runderstoofpot
8 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 schouderstuk van rund
- 1 kg klapstuk
- 1 kalfsschenkel
- 2 uien, gepeld en bestoken met 3 kruidnagels
- 5 teentjes knoflook
- 1 bouquet garni
- 6 wortels, in stukken
- 6 meirapen, geschild en gehalveerd
- 1 kg prei, in grote stukken
- 1 rode paprika, in brede repen
- 3 minicourgettes of 1 grote courgette, in dikke schijven
Bereiden
Zet het schouderstuk en het klapstuk net onder water in een gietijzeren braadpan en stoof ze 2 uur.
Voeg het laatste uur de kalfsschenkel toe en de laatste 30 minuten de groenten en andere smaakmakers. Doe dat in deze volgorde: uien, knoflook, bouquet garni, wortels, rapen, prei en paprika, courgettes.
Tip
Geef er olijfolie, mierikswortel, tomatensaus met basilicum en een Italiaanse saus van rauwe gesnipperde ui met amandel, paneermeel, peterselie, een neutraal smakende olie en zout en peper bij.
Kookboek
Het recept 'Klassieke runderstoofpot' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooking, stoven en smoren
diverse auteurs
'Slow cooking' bevat talloze recepten voor klassieke en moderne stoofschotels, van supersimpel tot uitgebreid - maar altijd verrassend. Langzaam
... lees verder © Uitgeverij TerraRunderstoofpot tips
Reacties op dit recept
- Gerard Ja, dit is lekker, alleen de toevoegingen horen er naar mijn idee niet bij. Olijfolie, neutrale olie etc. Daar wordt het niet beter van. Eet het met bijvoorbeeld bruine bonen, of als je het iets zoeter wilt mais, maar dan verder niks toevoegen. Je moet de vlees/groentesmaak blijven proeven... Stokbrood kan natuurlijk ook, daar kan wel wat olijfolie over...
- Henk Gerard, ik ben het volledig met je eens.
- Nico Ik heb dit recept in de snelkookpan gemaakt, in drie kwartier is het klaar, dat scheelt nogal in energie, en alle smaken blijven bewaard, wel wat meer vocht toevoegen.
- Yvonne Kan het ook allemaal tegelijk in de slowcooker?