Klassieke runderstoofpot
- 8 personen
- 150 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 schouderstuk van rund
- 1 kg klapstuk
- 1 kalfsschenkel
- 2 uien, gepeld en bestoken met 3 kruidnagels
- 5 teentjes knoflook
- 1 bouquet garni
- 6 wortels, in stukken
- 6 meirapen, geschild en gehalveerd
- 1 kg prei, in grote stukken
- 1 rode paprika, in brede repen
- 3 minicourgettes of 1 grote courgette, in dikke schijven
Bereiden
Zet het schouderstuk en het klapstuk net onder water in een gietijzeren braadpan en stoof ze 2 uur.
Voeg het laatste uur de kalfsschenkel toe en de laatste 30 minuten de groenten en andere smaakmakers. Doe dat in deze volgorde: uien, knoflook, bouquet garni, wortels, rapen, prei en paprika, courgettes.
Tip
Geef er olijfolie, mierikswortel, tomatensaus met basilicum en een Italiaanse saus van rauwe gesnipperde ui met amandel, paneermeel, peterselie, een neutraal smakende olie en zout en peper bij.
Kookboek
Het recept 'Klassieke runderstoofpot' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooking, stoven en smoren
diverse auteurs
'Slow cooking' bevat talloze recepten voor klassieke en moderne stoofschotels, van supersimpel tot uitgebreid - maar altijd verrassend. Langzaam... lees verder
© Uitgeverij Terra