Provençaals runderstoofpotje
- 6 personen
- 215 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg rundstoofvlees, in blokjes
- rode wijn
- olijfolie
- 6 teentjes knoflook
- enkele sneden gerookt spek
- 2 tijmtakjes
- laurierblaadjes
Voorbereiden
Laat het rundstoofvlees de hele nacht trekken in de rode wijn.
Bereiden
Doe een beetje olijfolie in een pan, doe er de blokjes stoofvlees bij, de teentjes knoflook, het gerookte spek, de rode wijn waarin het vlees de hele nacht heeft getrokken, de tijmtakjes en de laurierblaadjes.
Laat gedurende 3 uur en 30 minuten sudderen op een laag vuur.
Kookboek
Het recept 'Provençaals runderstoofpotje' is afkomstig uit het kookboek...
La cuisine d'Angélique
Angélique Deckers
Angélique verzamelde authentieke recepten van de oudste inwoners van het bergdorpje Les Pierrons en vult ze aan met zuiderse gerechten vol typische... lees verder
© Uitgeverij Lannoo