Provençaals runderstoofpotje

  • 6 personen
  • 215 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg rundstoofvlees, in blokjes
  • rode wijn
  • olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • enkele sneden gerookt spek
  • 2 tijmtakjes
  • laurierblaadjes

Voorbereiden

Laat het rundstoofvlees de hele nacht trekken in de rode wijn.

Bereiden

Doe een beetje olijfolie in een pan, doe er de blokjes stoofvlees bij, de teentjes knoflook, het gerookte spek, de rode wijn waarin het vlees de hele nacht heeft getrokken, de tijmtakjes en de laurierblaadjes.

Laat gedurende 3 uur en 30 minuten sudderen op een laag vuur.

Kookboek

Het recept 'Provençaals runderstoofpotje' is afkomstig uit het kookboek...

La cuisine d'Angélique

Angélique Deckers

Angélique verzamelde authentieke recepten van de oudste inwoners van het bergdorpje Les Pierrons en vult ze aan met zuiderse gerechten vol typische... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Runderstoofpot recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!