Vietnamese stoofpot van rundvlees
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees, in blokjes van 2 cm
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geplet
- ½ theelepel peper
- 2 eetlepels vissaus
- ½ theelepel suiker
- 75 ml rijstwijn
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 kaneelstokje
- 5 steranijs
- 4 rijpe tomaten, fijngehakt
- 2 eetlepels bloem
- een handvol korianderblaadjes
Voorbereiden
Marineer het vlees gedurende minstens 1 uur met de helft van de sjalot, de helft van de knoflook, peper, vissaus, suiker en de rijstwijn.
Bereiden
Doe de olie in een pan en fruit de resterende sjalot en knoflook op een zacht vuur. Voeg de kaneel en de steranijs toe, zodra de sjalot glazig wordt.
Bak het vlees in de pan mooi bruin en voeg 500 ml water toe. Doe er de tomaten bij, zet het vuur zacht en laat het geheel 1 uur pruttelen.
Doe 4 eetlepels water bij de bloem, roer dit mengsel door het rundstoofvlees om de saus te dikken.
Serveer met brood, peper en verse koriander.
Kookboek
Het recept 'Vietnamese stoofpot van rundvlees' is afkomstig uit het kookboek...
Hanoi street food
Tom Vandenberghe
'Hanoi street food' neemt je mee naar de bruisende hoofdstad van Vietnam en laat je proeven van de authentieke streekkeuken. Tom Vandenberghe is
... lees verder © Uitgeverij LannooRunderstoofpot tips
Reacties op dit recept
- Joan Vlees niet gemarineerd omdat ik dacht dat door de stooftijd (3,5 uur) alle smaken ook tot zijn recht zouden komen. En dat was ook zo. Lekker stoofgerecht.