Gegrilde T-bonesteak met tomaat en zoete aardappel friet

2 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g T-bonesteak
  • 3 eetlepels groene knoflookmarinade (bijvoorbeeld bij de slager te krijgen)
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

Smeer elke kant van de steak in met 1 eetlepel knoflookmarinade en verdeel de andere eetlepel over de tomaten.

Zorg dat je BBQ of grillpan goed heet is, en gril de steak per kant 3 minuten (rosé).

Leg ondertussen de tomaten met de platte kant op het rooster / in de pan.

Haal de steak van het rooster / uit de pan. Snijd met een scherp mes mooie plakken af 'haaks op de draad'. Verdeel over 2 borden, serveer met de tomaten en garneer met de peterselie. Geef er desgewenst zoete aardappel friet bij.

Friet van zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 2 grote dikke zoete aardappels in frieten van gelijke grootte en verspreid ze goed over een met bakpapier bekleed rooster. Meng 4 eetlepels olijfolie met een kruidenmix naar wens (zeezout, cayennepeper, paprikapoeder, gedroogde tijm, gedroogde oregano) en schenk dit uit over de friet. Zet ze ca. 15 minuten in de oven. Draai ze dan om en bak ze nog 10 minuten. Haal het rooster uit de oven en laat ze kort afkoelen, dan worden ze vanzelf knapperig.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde T-bonesteak met tomaat en zoete aardappel friet' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker makkelijk, het kookboek voor mannen

Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan de slag dus! Je hoeft heus niet de nieuwe Jamie Oliver

... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Simone van den Berg

Steak tips