Gegrilde varkenshaas in bacon met kerstomaatjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 varkenshaas
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 20 dunne plakken doorregen bacon
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 4 trosjes kerstomaatjes
Bereiden
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en besmeer het vlees dan met de mosterd. Strooi er de tijm over. Wikkel de plakken rookspek om de varkenshaas en laat ze iets overlappen, zodat ze beter op hun plaats blijven.
Verwarm de vlakgrillplaat voor.
Vet de gloeiend hete grillplaat in met de zonnebloemolie en leg er de varkenshaas op. Bak hem 10 minuten aan elke kant. Snijd de varkenshaas wanneer het spek mooi goudbruin is in dikke plakken. Leg de plakken varkenshaas met de kerstomaatjes op de grillplaat en laat alles nog ongeveer 5 minuten bakken.
Eet de plakken varkenshaas met de warme, sappige tomaatjes.
Extra benodigd
Vlakgrillplaat
Tip
Je kunt dit recept ook met grote bladen spinazie in plaats van met bacon maken. Blancheer in dat geval de spinaziebladen eerst kort in kokend water.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde varkenshaas in bacon met kerstomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke hapjes a la plancha en de frytop
Jean-Francois Mallet
Waarom ingewikkeld doen als je ook a la plancha kunt grillen en bakken? Een gloeiendhete vlakgrillplaat... lees verder
© Good CookVarkenshaas tips
Reacties op dit recept
- michael Vlees goed inpakken in spek, of beter vlees braden en in plakken snijden en dan spek er los bij bakken met extra mosterd en kruiden.
- Tonia Erg lekker! Bacon om vlees doen geeft een extra smaakbeleving. Wel goed er omheen doen. De mosterd vond ik weinig toevoegen, volgende keer veel meer. Het bakken op de fry-top ging geweldig.
- Gisèle Heb graanmosterd gebruikt en ontbijtspek, super. Gisèle