Varkenshaas saté met pittige pindasaus

2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 13 waarderingen

Bevat per portie

635 kcal
41 g eiwit
42 g vet
25 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 schijfje gember van ca. 1 cm, fijngehakt
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder (toko)
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 250 g varkenshaas, in blokjes
  • 1½ eetlepel olie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 100 g pindakaas met stukjes noot
  • 1 zakje santen
  • 1 eetlepel citroensap

Voorbereiden

Roer in een kom de knoflook, de gember, de helft van de peper, de ketjap, het vijfkruidenpoeder en de honing tot een marinade. Schep de blokjes varkenshaas door de marinade. Laat het vlees minstens 1 uur marineren.

Bereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Rijg de stukjes vlees aan 6 satéprikkers. Bestrijk de satés rondom met olie en rooster ze ca. 5 cm onder de grill in ca. 5-8 minuten rondom bruin en gaar.

Verhit intussen ½ eetlepel olie. Fruit het sjalotje met de rest van de peper even aan. Voeg de pindakaas, de santen, 150 ml water en de rest van de marinade toe. Verwarm al roerende tot een gladde saus. Laat de saus ca. 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met citroensap.

Leg de satés op twee warme borden en schep de saus erover. Lekker met pittige spinazie en rijst.

Extra benodigd

Satéprikkers

Het recept 'Varkenshaas saté met pittige pindasaus' wordt je aangeboden door . Beeld: joloei | Shutterstock.com

Varkenshaas tips