Geroosterde saté van varkensvlees met pindasaus (saté babi)

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,1obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g speklapjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • voor de saus
  • ½ pot pindakaas (pot van 600 g)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels citroensap

Voorbereiden

Snijd de speklapjes in blokjes. Roer de ketjap en knoflook door elkaar en schep om met de vleesblokjes. Breng op smaak met peper en zout en laat minstens 1 uur marineren.

Bereiden

Rijg het vlees aan pennen of satéprikkers. Rooster de saté boven hete kolen of onder een grill.

Maak de saus: verwarm de pindakaas met de sambal, ketjap, citroensap en zout naar smaak en roer tot een gladde saus. Serveer de saus bij de saté.

Extra benodigd

Satéprikkers of pennen

Kookboek

Het recept 'Geroosterde saté van varkensvlees met pindasaus (saté babi)' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe kita

De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De 90 authentieke recepten uit dit

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Varkensvlees tips

Reacties op dit recept

  • hans Hmm, dat ga ik eens proberen speklap i.p.v. hamlap... Met speklap maak ik al wel de babi pangang met goed gevolg....
  • g Echt lekker, geroosterde sate, maar liever van hamlapjes en uiteraard met satesaus, sambal en kroepoek en komkommer.
  • Jan Nog lekkerder p: 70/30 niet te magere hamlappen en speklappen. Minstens 12 uur marineren en langzaam roosteren op grijze houtskool.
  • Rutger Dit heeft volgens mij weinig met 'echte' Indische saté te maken. Mijn recept, mail dan naar info@vdmost.com
    • J Zou jouw recept wel eens willen proberen, alvast bedankt.