Geroosterde saté van varkensvlees met pindasaus (saté babi)
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g speklapjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 teentjes knoflook, geperst
- voor de saus
- ½ pot pindakaas (pot van 600 g)
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels citroensap
Voorbereiden
Snijd de speklapjes in blokjes. Roer de ketjap en knoflook door elkaar en schep om met de vleesblokjes. Breng op smaak met peper en zout en laat minstens 1 uur marineren.
Bereiden
Rijg het vlees aan pennen of satéprikkers. Rooster de saté boven hete kolen of onder een grill.
Maak de saus: verwarm de pindakaas met de sambal, ketjap, citroensap en zout naar smaak en roer tot een gladde saus. Serveer de saus bij de saté.
Extra benodigd
Satéprikkers of pennen
Kookboek
Het recept 'Geroosterde saté van varkensvlees met pindasaus (saté babi)' is afkomstig uit het kookboek...
Boekoe kita
Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De 90 authentieke recepten uit dit
... lees verder © Uitgeverij TerraVarkensvlees tips
Reacties op dit recept
- hans Hmm, dat ga ik eens proberen speklap i.p.v. hamlap... Met speklap maak ik al wel de babi pangang met goed gevolg....
- g Echt lekker, geroosterde sate, maar liever van hamlapjes en uiteraard met satesaus, sambal en kroepoek en komkommer.
- Jan Nog lekkerder p: 70/30 niet te magere hamlappen en speklappen. Minstens 12 uur marineren en langzaam roosteren op grijze houtskool.
-
Rutger
Dit heeft volgens mij weinig met 'echte' Indische saté te maken. Mijn recept, mail dan naar info@vdmost.com
- J Zou jouw recept wel eens willen proberen, alvast bedankt.