Kruidige varkensfricandeau uit de oven
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 75 g bruine suiker
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel koekkruiden
- 1 eetlepel mosterd
- 1 varkensfricandeau van ca. 1 kg
- 50 g boter
- 100 ml rode port
- 200 ml vleesfond
Voorbereiden
Meng in een kommetje de bruine suiker met de kruiden, 2 theelepels zout, 2 theelepels versgemalen peper en mosterd door elkaar. Snijd de fricandeau in de lengte open. Verdeel de helft van het kruidenmengsel over het snijvlak en klap de fricandeau weer dicht. Steek het vlees hier en daar vast met een cocktailprikker. Wrijf de fricandeau rondom in met de rest van het kruidenmengsel. Laat de fricandeau minstens 1 uur op kamertemperatuur liggen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Smelt de boter. Bestrijk de fricandeau rondom met boter en leg het vlees in een ovenschaal. Schenk de port en fond erbij. Schuif het vlees afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in de oven en braad het 1 uur. Zet de oven op 175 °C en verwijder het folie. Braad het vlees in nog 1 uur gaar, keren is niet nodig. Bedruip het regelmatig met het braadvocht.
Laat het vlees een kwartier rusten voordat u het inplakken snijdt. Het braadvocht kunt u erbij geven als jus. Lekker met gepofte aardappelen uit de oven en paprika met venkel uit de oven.
Het recept 'Kruidige varkensfricandeau uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten
Varkensvlees tips
Reacties op dit recept
- Will Ik heb dit vandaag gemaakt. Of er een engel op je tong piest.