Vitello tonnato

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g kalfsmuis
  • olie, om te bakken
  • 1 blikje skipjacktonijn van 160 g, uitgelekt
  • 2 ansjovisfilets in olijfolie, uit blik, uitgelekt
  • 50 g mayonaise
  • 1 theelepel witte balsamicoazijn
  • handvol verse bladpeterselie
  • 1 eetlepel kappertjes, plus extra om te garneren
  • 50 g rucola
  • olijfolie, extra vierge

Bereiden

Verwarm de oven voor op 90 °C.

Bestrooi de kalfsmuis met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op hoog vuur. Schroei de kalfsmuis in 2 minuten aan alle kanten dicht. Leg de kalfsmuis 20-30 minuten in de oven. Test de temperatuur van het vlees met een kernthermometer; het vlees is perfect als de kerntemperatuur rondom de 57 °C is. Haal het vlees uit de oven en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vlees vervolgens in zeer dunne plakjes.

Meng de tonijn, ansjovisfilets, mayonaise, witte balsamicoazijn, peterselie en kappertjes in de keukenmachine tot een gladde massa. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Leg op elk bord een lepel van de saus en smeer deze uit. Verdeel de plakjes kalfsmuis over de saus. Verdeel de rest van de saus over het vlees. Garneer met de rucola en kappertjes en besprenkel met wat olijfolie.

Extra benodigd

Kernthermometer, keukenmachine

Alternatieve vissoort

Albacore tonijn

Kookboek

Het recept 'Vitello tonnato' is afkomstig uit het kookboek...

Vis voor elke dag

'Vis voor elke dag' biedt 100 makkelijke visrecepten afkomstig uit alle windstreken. Of je nu inspiratie zoekt voor een snelle lunch, een snack voor bij de borrel... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Vitello tonnato tips