Italiaanse wildpeper
bereiden
Bevat per portie
365 kcal
43 g eiwit
18 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 zakje (gedroogde) paddenstoelen
- 2 kg wildpoelet
- 100 ml olijfolie
- 150 g spekblokjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 grote winterwortel, fijngehakt
- 4 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 200 g shiitake of kastanjechampignons, in plakjes
- ½ fles volle rode wijn
- 250 ml vleesbouillon
- 600 ml gekruide tomatensaus (pot)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
Bereiden
Week de paddestoelen ca. 15 minuten in 250 ml heet water. Snijd ze daarna in plakjes en bewaar het vocht.
Bestrooi de wildpoelet met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en braad het vlees op matig hoog vuur licht aan. Schep de spekblokjes, fijngehakte groente, shiitake en geweekte paddenstoelen erdoor en bak alles al omscheppend nog ca. 3 minuten.
Schenk dan langs de rand van de pan het paddenstoelenvocht, de wijn, de runderbouillon en de tomatensaus erbij. Voeg de rozemarijn en laurier toe en stoof de wildpeper met het deksel schuin op de pan in ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) gaar.
Serveer de wildpeper met een fijne aardappelpuree en spruitjes.
Het recept 'Italiaanse wildpeper' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: hlphoto | Shutterstock.com