Courgettesoep met chilipeper-crostini's van The River Cafe
- 6 personen
- 40 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kg middelgrote courgettes, geschild
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 ml kippenbouillon of water
- 175 ml slagroom
- 1 klein bosje basilicum, fijngehakt
- 1 klein bosje gladde peterselie, fijngehakt
- 120 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- voor de crostini
- 6 sneetjes ciabatta, in een vierkant gesneden
- 115 g zwarte olijven, fijngehakt
- 1 verse rode chilipeper, van zaadjes ontdaan
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Snijd de courgettes in de lengte in kwarten, en vervolgens in 2½ cm lange stukjes. Verwarm de olie in een sauspan met dikke bodem en fruit de knoflook en courgette ongeveer 25 minuten, of tot de courgette bruin en heel zacht is. Voeg zout, peper en bouillon toe, laat alles een paar minuten zachtjes pruttelen en neem de pan van het vuur.
Pureer driekwart van de courgette in de foodprocessor. Doe de courgette terug in de pan en voeg slagroom, basilicum, peterselie en Parmezaanse kaas toe. Warm de courgettesoep weer op.
Rooster intussen het brood aan beide zijden. Meng olijven, chilipeper en olijfolie en besmeer de sneetjes brood er dik mee. Serveer de courgettesoep en geef de crostini er apart bij.
Extra benodigd
Foodprocessor
Kookboek
Het recept 'Courgettesoep met chilipeper-crostini's van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
Proef Londen
Terence Conran & Peter Prescott
'Proef Londen' is een reisgids, een eetgids, een leesboek en ook een kookboek. En dat is een mooie combinatie! Alle restaurantjes, culi-markten, eetwinkels en cafés... lees verder
© Kosmos Uitgevers