
Andijvie-makreelsoep
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 1¼ liter groentebouillon
- 1 stronk andijvie (ca. 250 g)
- 250 g gerookte makreelfilet (of een hele makreel van 450 g)
- 125 ml room
Bereiden
Zet de groentebouillon op het vuur.
Spoel de andijvie schoon en snijd deze in stukken. Haal het vel van de makreel af en snijd deze ook in stukken.
Voeg andijvie en makreel toe aan de soep. Laat 20 minuten koken en pureer dan het geheel met een staafmixer.
Laat nu nog 15 minuten doorpruttelen en breng op smaak met zout en flink wat verse peper. Serveer de soep met een beetje room.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
Makreel vormt een ideale basis voor soep. Het is een vrij vette vis met een duidelijke smaak die heel goed werkt in soepen. Je kunt hiervoor makreelfilet kopen, maar je kunt ook een hele makreel gebruiken. In combinatie met de licht bittere smaak van andijvie heb je een heerlijke soep.
Kookboek
Het recept 'Andijvie-makreelsoep' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine winterse keuken
diverse auteurs
De beste winterse recepten uit eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld - denk aan Spaanse rijstkroketten, eendenborst met koolrabi en lasagne met... lees verder
© Uitgeverij Becht