Vegetarische matzeballensoep
- 4 personen
- 75 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de matzeballen
- 500 g zijden tofu
- 4 eeetlepels olijfolie
- 250 g matzemeel
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel selderijzaadjes
- voor de soep
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gehakt
- 2 wortels, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, gehakt
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- 1,5 liter groentebouillon
- 2 eetlepels vers citroensap
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie, als garnering
Voorbereiden
Pureer voor het matzeballendeeg de tofu en olijfolie in een keukenmachine of blender. Schep het mengsel in een grote kom en roer het matzemeel, de edelgistvlokken, het bakpoeder, uienpoeder en knoflookpoeder en de selderijzaadjes erdoor. Voeg naar smaak zout en zwarte peper uit de molen toe en roer goed. Doe het deeg in een luchtdicht afsluitbare bak en zet een nacht in de koelkast.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op matig vuur en bak de ui, wortel en bleekselderij 5-6 minuten tot de ui zacht is. Voeg de dille en bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep pruttelen.
Draai van het deeg met de hand, of met behulp van een soeplepel, balletjes van 5 cm en schep ze heel voorzichtig in de soep. Laat de soep 40 minuten met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen. Zet de pan van het vuur, voeg naar smaak zout en zwarte peper uit de molen toe en roer het citroensap erdoor. Garneer met de peterselie en ga meteen aan tafel.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Kookboek
Het recept 'Vegetarische matzeballensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan - het kookboek
Jean-Christian Jury
'Vegan - het kookboek' is de meest complete verzameling traditionele en authentieke vegan recepten van over de hele wereld. De meer dan 450 plantaardige voor... lees verder
© Spectrum