Aardbeien-vanille ijslolly's
- 12 stuks
- 15 min
- waardering 7,9
- Hapje
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g verse aardbeien, gehalveerd
- 2 eetlepels fijne tafelsuiker
- 1 theelepel versgeperst citroensap
- 375 g vanilleyoghurt
Bereiden
Draai in een blender of keukenmachine de aardbeien met de suiker, het citroensap en een snufje zout fijn. Draai tot het mengsel helemaal glad is.
Schep bij gebruik van gewone ijslollyvormen 2 eetlepels yoghurt in elke vorm. Schep dan 2 eetlepels aardbeienmengsel in elke vorm. Ga door met het in laagjes scheppen van de yoghurt en aardbeien tot de vormen vol zijn. Steek een mesje in elke vorm en maak er een paar 8-vormige bewegingen mee, zodat de smaken losjes gemengd raken.
Dek de vormen af en laat ze minstens 4 uur of tot 3 dagen invriezen. Steek de stokjes als je die gebruikt in de ijslolly's wanneer die deels bevroren zijn, na ongeveer 1 uur. Laat de ijslolly’s dan nog minstens 3 uur invriezen tot ze helemaal hard zijn.
Kookboek
Het recept 'Aardbeien-vanille ijslolly's' is afkomstig uit het kookboek...
IJslolly's verrassend anders
Shelly Kaldunski
Dit boek vol creatieve recepten is een unieke bron van inspiratie voor iedereen die van ijslolly's houdt. In het boek vind je alles dat je moet weten over ijslolly's... lees verder
© Good Cook