Panna cotta met avocado
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 5 g gelatineblaadjes
- 2 bosjes koriander
- 2 rijpe avocado's
- 2 citroenen
- ½ gekonfijte citroen (Marokkaanse winkel)
- 400 ml slagroom light
- 2 handjes cashewnoten
Bereiden
Week de gelatineblaadjes 10-15 minuten in koud water.
Veeg de blaadjes koriander schoon met een stukje vochtig keukenpapier, houd een half bosje achter voor de garnering en hak de rest fijn.
Mix de avocado's met het sap van een citroen. Snijd de gekonfijte citroen in heel kleine blokjes.
Doe de slagroom, de koriander, de gekonfijte citroen, zout en de peper in een pan. Verwarm op laag vuur tot het begint te koken en roer af en toe. Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op door hem er met een garde door te roeren tot hij helemaal is opgelost. Meng de avocado erdoor. Proef en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
Spoel de vormpjes om met water en droog ze niet af (dan komt de panna cotta er makkelijker uit). Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet ten minste 2 uur in de koelkast.
Haal een mespunt langs de randen om de panna cotta uit de vorm te halen en stort hem in één keer op een bord. Dien koud op met blaadjes koriander, cashewnoten en een partje citroen.
Extra benodigd
4 vormpjes, plasticfolie
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Panna cotta met avocado' is afkomstig uit het kookboek...
Panna cotta
Laura Zavan
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans toetje op basis van slagroom, meestal op smaak gebracht met vanille. Panna cotta is makkelijk te maken, kan zó... lees verder
© Uitgeverij Becht