De smaken van Bretagne
De Bretoense keuken biedt veel meer dan alleen maar de overbekende hartige pannenkoeken met cider en oesters. In deze receptengids worden de vele smaken van Bretagne onthuld. Van confituren en compotes tot smaakvolle visgerechten en stoofpotten, de Bretoense keuken is vooral een eerlijke en gevarieerde keuken. Gegratineerde oesters, zeebaars met raapjes, lamsschouder met algenpesto en aardbeien in rode wijnsiroop, het zijn maar enkele van de tientallen recepten die op eenvoudige wijze te bereiden zijn.
AuteurAnouck Schuyesmans & Joris Delanghe
UitgeverijThe House of Books
- Paperback
- 144 pagina's
- ISBN 9789044319897
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Oesters gegratineerd met vacherin
Vis, 20 min 8,0
-
Pompoensoep met gerookte eendenborst en notenolie
Gevogelte, 75 min 8,0
-
Mosselen met granny smith en cider
Vis, 20 min 8,0
-
Perziken in de oven
Vegetarisch, 25 min 8,0
-
Clafoutis met witte druiven en siroop van rode wijn
Vegetarisch, 65 min 8,0
Alle Kookboeken over de Franse keuken
-
La Table de Caron
Alain Caron
In 'La Table de Caron' komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse... bekijk 'La Table de Caron'
-
Joie de Vivre
Sacha de Boer & Babs Assink
Voor 'Joie de Vivre' vroegen Sacha de Boer, Babs Assink en Janine Smits tien topchefs om op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873 ieder twee originele en moderne menu's te ontwikkelen. De 60 overheerlijke gerechten die zo... bekijk 'Joie de Vivre'
-
Provence
Alex Jackson
Met het kookboek 'Provence' kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek. Elk seizoen in dit kookboek wordt afgesloten met een groots en meeslepend meergangenmenu: verras je tafelgenoten met het lekkerste wat de Provence te bieden heeft... bekijk 'Provence'
-
De bijbel van de Franse keuken
Alain Caron
Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. 'De bijbel van de Franse keuken' is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen... bekijk 'De bijbel van de Franse keuken'
-
Het Franse kookatelier
Marjorie Taylor & Kendall Smith Franchini
'Het Franse kookatelier' is deels kookboek, deels kookschool en deels kookverhaal over een familieleven in Frankrijk. Het boek bevat meer dan 130 recepten, waarin je Franse kooktechnieken worden aangeleerd op een benaderbare manier... bekijk 'Het Franse kookatelier'
-
Quiche & hartige taart
Marion Flipo
We kennen allemaal de klassieke quiche Lorraine. Maar er zijn nog zoveel meer varianten op deze hartige taart te bedenken. Het idee is eenvoudig; maak een deegbodem, al dan niet met kruiden, en vul de taart met je favoriete ingrediënten... bekijk 'Quiche & hartige taart'
-
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
Biscuits, brioches, macarons, madeleines, meringues, petits fours, savarins, soufflés, of een Tarte Tatin moeilijk te maken? Zelfs het meest complexe Franse gebak is een som van de juiste technieken... bekijk 'Tarte Tatin'
-
Franse keukenklassiekers
Manfred Meeuwig
In 'Franse keukenklassiekers' tref je de echte Franse keuken aan met traditionele recepten voor gewoon lekker eten. Dit zijn gerechten die je graag maakt omdat ze rijk van smaak zijn, puur en niet aangetast... bekijk 'Franse keukenklassiekers'
-
Tartaar van het mes
Jean-Guillaume Dufour
Rauw of even aangebakken: tartaargerechten zijn een echte delicatesse. Alle recepten in dit boek zijn afkomstig van de Parijse restaurantketen Les Tontons, dat gespecialiseerd is in tartaargerechten... bekijk 'Tartaar van het mes'
-
Mijn Franse Keuken
Rachel Khoo
Rachel Khoo gaat in 'Mijn Franse Keuken' op culinaire ontdekkingstocht door Frankrijk. In haar kookboek 'Chez Rachel' kookte ze nog in het kleinste keukentje van Parijs. Nu trekt ze langs Franse... bekijk 'Mijn Franse Keuken'