Mosselen met granny smith en cider
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 20 g gezouten boter
- 2 uien, gesnipperd
- 2 stronken bleekselderij zonder loof, in kleine ringetjes
- 1½ kg mosselen
- ¼ fles cider brut
- 1 granny smith appel, in kleine blokjes
Bereiden
Verhit de boter in een mosselpan. Fruit daar de ui in aan, voeg na 2 minuten de selderij toe. Doe dan de mosselen erbij. Kruid met peper. Voeg wat cider bij en de appel. Schud goed op en laat op hoog vuur de mosselen open komen. Voeg ondertussen de rest van de cider erbij.
Als de mosselen open zijn, verdeel ze dan over zes diepe borden en serveer ze met een baguette en met vork en lepel. Zet een afvalschaal en fingerbowls op tafel om de handen te reinigen.
Kookboek
Het recept 'Mosselen met granny smith en cider' is afkomstig uit het kookboek...
De smaken van Bretagne
Anouck Schuyesmans & Joris Delanghe
In deze receptengids worden de vele smaken van Bretagne onthuld. Van confituren en compotes tot smaakvolle visgerechten en stoofpotten, de Bretoense... lees verder
© The House of Books