Mosselen met mosterdmayonaise van restaurant 't Kalkoentje
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 2 eetlepels mosterd (lekkere zachte, niet te zure mosterd)
- 500 ml arachideolie
- scheutje arachideolie of zonnebloemolie (géén olijfolie)
- zakje soepgroenten (géén mosselgroenten), fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 4 kilo mosselen, gewassen en uitgelekt
Bereiden
Maak de mosterdmayonaise: roer de eidooiers, mosterd en een klein beetje zout tot een gladde massa. Voeg daarna onder voortdurend roeren de olie in een zacht straaltje toe, zodat de olie opgenomen wordt en de mayonaise bindt tot een mooie homogene saus. Schenk een glas Sauvignon-Blanc in voor u en uw tafelgenoten.
Verhit een grote pan (minimaal een 6 literpan) op hoog vuur met een scheutje olie. Voeg als de olie heet is de groenten en ui toe en roer deze ½ minuut door. Voeg nu in één keer de mosselen toe en sluit de pan direct met het deksel luchtdicht af. Schud om de ½ minuut de mosselen om, zonder de deksel van de pan te nemen. De mosselen garen nu in hun eigen vocht en stoom en de groenten geven hun smaak en geur af.
Kijk na 5 minuten of de mosselen open staan. Als de schelpen open staan, zijn de mosselen gaar. Haal dan direct de pan van het vuur. Zet de pan gewoon gezellig op tafel. Mosterdmayonaise, salade en friet of brood erbij. Geniet ervan!
Persoonlijke noot
'Zo eten wij thuis de mosselen: alleen begeleid door een lekkere salade, brood of friet. Gezellig met z'n allen rond de tafel! Tip: Maak van het mosselvocht samen met de groenten en een litertje room een heerlijke soep voor de volgende dagen!' - Nico Klaver
Bron
Het recept 'Mosselen met mosterdmayonaise van restaurant 't Kalkoentje' wordt je aangeboden door chef Nico Klaver van 't Kalkoentje. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com