Mosselen met knoflook
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 3 eetlepels verse kruiden (peterselie, tijm, oregano)
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Panklare mosselen hoef je niet meer te uitgebreid een voor een onder stromend water te wassen. Doe alle mosselen tegelijk in een vergiet en spoel ze snel af. Mosselen die dan niet dichtgaan tik je - vrij hard - tegen het aanrecht. Gaan ze dan nog niet dicht, dan kun je ze beter weggooien.
Leg de helft van de mosselen in een grote pan (mosselen voor vier personen kun je beter in twee porties koken).
Strooi de helft van de knoflook en kruiden ertussen en sprenkel de helft van de olijfolie erover.
Zet de deksel op de pan en verwarm de mosselen op bijna hoog vuur. Schud de pan af en toe. In 6-8 minuten zijn de mosselen gaar en staan de schelpen open.
Bereid zo ook de andere helft van de mosselen.
Serveer de mosselen in diepe borden en schenk er wat van het kruidige vocht uit de pan over. Lekker met een groene salade en stokbrood of volkorenbrood.
Kookboek
Het recept 'Mosselen met knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Het Keukenboekje
Clara ten Houte de Lange & Nelleke van Lindonk
Met dit keukenboekje in de hand koop en kook je bewuster en eet je minstens net zo lekker. De ideale wegwijzer voor in de keuken! Met 72 recepten, 118 tips, 31... lees verder
© Assisti