Lekker Hollands
In 'Lekker Hollands' laat chef-kok Yolanda van der Jagt zien welke originele en lekkere gerechten je met producten van eigen bodem kunt maken, geïnspireerd door de seizoenen. Dit doet zij op haar eigen manier: puur en creatief. In dit boek vind je de lekkerste Nederlandse recepten; van klassiekers als Hollandse nieuwe met Amsterdamse uitjes tot Haagse bluf met gemarineerde aalbessen, maar ook Texels lamsbout met rozemarijn en aspergesoep met Stellendamse garnalen. Kortom: een mooi kookboek met een eerlijke insteek met pure producten en originele, begrijpelijke receptuur. Chefkok Yolanda van der Jagt kookte samen met onder andere Jamie Oliver en Alice Waters. Nu is zij culinair adviseur van Fifteen in Amsterdam en heeft ze haar eigen bedrijf Daatjes Passie, waarmee ze diverse culinaire evenementen verzorgt.
AuteurYolanda van der Jagt
UitgeverijMo'Media
- Hardcover
- 298 pagina's
- ISBN 9789057672293
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Aspergesoep met Stellendamse garnalen
Vis, 50 min 8,0
-
Gestoofde boerenkool
Vegetarisch, 25 min 8,0
-
Texels lamsbout met rozemarijn
Vlees, 360 min 8,0
-
Hele bloemkool met spek en room
Vlees, 40 min 8,0
-
Stoofperen
Vegetarisch, 55 min 8,0
Alle Kookboeken over de Hollandse keuken
-
Oma's klassiekers
Doris van IJsseldijk & Tica Dieho
In 'Oma's klassiekers' delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers. 'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken... bekijk 'Oma's klassiekers'
-
Stamppotbijbel
Werner Drent
Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in 'Stamppotbijbel' de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Van klassiekers als hutspot en boerenkool tot 'moderne stamppotten' als komkommer-muntstamppot... bekijk 'Stamppotbijbel'
-
Het Grote Sinterklaas Kookboek
Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan
Met 'Het Grote Sinterklaas Kookboek' maak je elk jaar van Sinterklaas een onvergetelijk festijn, dat al ruim voordat de stoomboot uit Spanje is aangekomen begint en nog doorbruist als de laatste zelfgemaakte pepernoot allang is opgeknabbeld... bekijk 'Het Grote Sinterklaas Kookboek'
-
Estée kookt
Estée Strooker
In 'Estée kookt' laat chef-kok Estée Strooker zien hoe je uiterst creatief en slim kunt omgaan met veelal Nederlandse ingrediënten. Haar boek bevat heerlijke recepten maar ook leuke anekdotes, dierbare herinneringen en tips en tricks van Estée zelf... bekijk 'Estée kookt'
-
De Hollandse pot
Claartje Lindhout
Aan de hand van 'De Hollandse pot' kun je uit elke provincie een compleet streekmenu maken, met helder beschreven recepturen van steeds een voor-, hoofd- en nagerecht per provincie... bekijk 'De Hollandse pot'
-
Lekker lokaal
Jobien Groen
Haal op de fiets je verse ingrediënten bij de buurtboer en maak er de heerlijkste gerechten mee - dat is 'Lekker Lokaal'. Meer dan 40 recepten, 38 boerenadressen en 6 fietsroutes met één doel: precies weten... bekijk 'Lekker lokaal'
-
Deliciously Dutch
Marijke Sterk
Speciaal voor al die Hollanders met heimwee naar moeders pot én voor alle niet-Hollanders die ook de geneugten van bitterballen en erwtensoep willen leren kennen is er nu 'Deliciously Dutch'. Boordevol... bekijk 'Deliciously Dutch'
-
Peen & Ui
Herman den Blijker & Jaap van Rijn
'Peen & Ui' is het ultieme boek over de oervaderlandse hutspot. Herman den Blijker kookt meer dan zestig bijzondere gerechten met peen en ui. Daarnaast geeft 'Peen & Ui' antwoord op klemmende hutspot... bekijk 'Peen & Ui'
-
Stamppot
diverse auteurs
Nederland is een echt stamppottenland. Tijdens de koude wintermaanden is er niets heerlijker dan een grote pan met gestampte aardappelen en groenten op tafel te zetten. In dit boekje komen niet alleen klassiek... bekijk 'Stamppot'
-
Margriet Kookboek
Sonja van de Rhoer
Het 'Margriet Kookboek' heeft zijn waarde reeds lang bewezen en past nog steeds perfect in elke keuken. Meer dan 600 handig ingedeelde recepten: soepen, sauzen, eieren, kaas, vis, vlees, vegetarisch... bekijk 'Margriet Kookboek'