Anatolië

'Turken houden van goed eten. Bij het ontbijt praten ze al over wat ze 's avonds zullen eten', aldus de Turkse chef Somer Sivrioglu, auteur van Anatolië. Met dit rijk geïllustreerde kookboek ontdek je de avontuurlijke Turkse keuken. Somer Sivrioglu en David Dale beschrijven en tonen 140 traditionele en eigentijdse recepten, van de grootse banketten uit het Ottomaanse Rijk tot de pittige snacks in de voedselkraampjes in de straten van Istanbul, van de beroemde ontbijten aan de verre oostgrens tot de mezzes met vis in de Egeïsche kuststreek. Daarnaast vertellen ze over de rituelen, de mythen, de grappen en de volkswijsheden die schuilgaan achter drieduizend jaar geschiedenis van de Anatolische kookkunst.

AuteurSomer Sivrioglu & David Dale

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 360 pagina's
  • ISBN 9789461431202

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Mediterrane keuken