Anatolië
'Turken houden van goed eten. Bij het ontbijt praten ze al over wat ze 's avonds zullen eten', aldus de Turkse chef Somer Sivrioglu, auteur van Anatolië. Met dit rijk geïllustreerde kookboek ontdek je de avontuurlijke Turkse keuken. Somer Sivrioglu en David Dale beschrijven en tonen 140 traditionele en eigentijdse recepten, van de grootse banketten uit het Ottomaanse Rijk tot de pittige snacks in de voedselkraampjes in de straten van Istanbul, van de beroemde ontbijten aan de verre oostgrens tot de mezzes met vis in de Egeïsche kuststreek. Daarnaast vertellen ze over de rituelen, de mythen, de grappen en de volkswijsheden die schuilgaan achter drieduizend jaar geschiedenis van de Anatolische kookkunst.
AuteurSomer Sivrioglu & David Dale
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 360 pagina's
- ISBN 9789461431202
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Turkse pizza belegd met pittig lamsgehakt (lahmacun)
Vlees, 45 min 8,0
-
Kretense eieren met wilde planten (kaygana)
Vegetarisch, 25 min 8,0
-
Deegsigaren gevuld met feta en peterselie (sigaren-börek)
Vegetarisch, 20 min 8,0
-
Lepelsalade van tomatenblokjes, walnoot en sumak
Vegetarisch, 15 min 8,0
-
Koude amandelsoep met druiven
Vegetarisch, 25 min 8,0
Alle Kookboeken over de Mediterrane keuken
-
Bayrut
Hisham Assaad
De Libanese keuken staat bekend als een van de meest verfijnde keukens van de Arabische wereld met invloeden van o.a. de Perzen, Koerden en Armeniërs. Hisham Asaad neemt je in 'Bayrut' mee naar zijn keuken... bekijk 'Bayrut'
-
Keto in 15 minuten Mediterraan
Julie Van Den Kerchove
In 'Keto in 15 minuten Mediterraan' toont Julie Van den Kerchove hoe je de voordelen van het mediterrane dieet combineert met de kracht van gezonde vetten voor meer energie, een vlottere vetverbranding en een sterker... bekijk 'Keto in 15 minuten Mediterraan'
-
Het mediterrane dieet
Wilma van Grinsven-Padberg
De mediterrane keuken zou één van de gezondste ter wereld zijn, maar hoe leven deze mensen nu eigenlijk? Wat eten ze wel en niet? Klopt het dat er in Griekenland veel minder mensen sterven aan hart- en vaatziekten, en alzheimer bijna niet voorkomt... bekijk 'Het mediterrane dieet'
-
Het mediterrane dieet kookboek
Susie Theodorou
Dit praktische dieet kookboek bevat 120 recepten met als basis verse, eenvoudige en seizoensgebonden ingrediënten. Het mediterrane dieet is rijk aan plantaardige producten, vis, kip, zuivel en olijfolie... bekijk 'Het mediterrane dieet kookboek'
-
Suqar
Greg Malouf & Lucy Malouf
'Suqar' (Arabisch voor 'suiker') bevat meer dan 100 zoete lekkernijen uit het Midden-Oosten, variërend van pudding en gebak tot ijs, koekjes en cakes, gekonfijt fruit, noten en drankjes. Alhoewel zoet een grote rol speelt bij de Midden-Oosterse bevolking... bekijk 'Suqar'
-
Mezze
Salma Hage
Salma Hage brengt in 'Mezze' de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak, brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes... bekijk 'Mezze'
-
De geheimen van de mediterrane keuken
Oil & Vinegar
Oil & Vinegar verzamelde haar 40 favoriete pasta- en pizzarecepten. Spaghetti carbonara, Ravioli al Limone e Carciofi, pizza margarita... alles op smaak gebracht met een bijpassende olijfolie, een lekkere pesto of heerlijke kruiden... bekijk 'De geheimen van de mediterrane keuken'
-
Neni's Tel Aviv
Haya Molcho & Elihay Biran
Tel Aviv is modern, divers, kleurrijk en staat open voor invloeden van buiten. In deze stad komt de wereld samen en versmelten culturen, religies en culinaire tradities. Met sfeervolle foto's, boeiende verhalen en typische streekgerechten schetsen Haya Molcho... bekijk 'Neni's Tel Aviv'
-
De keukens van de Middellandse zee
Lucio Galletto & David Dale
'De keukens van de Middellandse Zee' toont aan de hand van verhalen, recepten en schitterende fotografie de culinaire en veelzijdige erfenis van de Grieken, Romeinen, Arabieren en Vikingen. De liefde voor olijfolie, knoflook, ansjovis, pepertjes... bekijk 'De keukens van de Middellandse zee'
-
Zomers koken met Yvon
Yvon Jaspers
Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde en zorg die je besteedt aan iemand of iets. In de keuken betekent het dat je de simpelste gerechten heerlijk kunt laten... bekijk 'Zomers koken met Yvon'