Deegsigaren gevuld met feta en peterselie (sigaren-börek)

  • 8 stuks
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de vulling
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje munt
  • 300 g schapenfeta
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • voor het deeg
  • 1 vel yufka, ongeveer 80 x 80 cm (o.a. Turkse winkel)
  • 1 eiwit
  • zonnebloemolie, om te frituren

Bereiden

Maak eerst de vulling. Pluk de blaadjes van de peterselie en de munt (gooi de steeltjes weg) en hak fijn. Prak de feta met een vork. Kluts het ei in een klein kommetje, doe de feta, de peterselie, de munt en het paprikapoeder erbij en roer tot een grove pasta.

Leg de yufka op een plank en snijd in acht punten (of snijd in 16 punten als je kleinere sigaren wilt maken). Nu ga je de sigaren vullen en oprollen. Doe het eiwit in een kom. Leg de ronde kant van een yufkapunt naar je toe en schep een streep vulling op het deeg, op ongeveer 5 cm van de ronde rand. Vouw de ronde kant over de vulling en druk aan. Vouw vervolgens ongeveer 5 cm van de deegpunt aan de linkerkant erover, zodat je een rechte hoek krijgt. Doe hetzelfde aan de rechterkant. Bestrijk de lege deegdriehoek bovenaan met eiwit en rol het gevouwen deeg met vulling en al strak op tot een sigaar. Herhaal dit met de overige zeven punten.

Zet een diepe koekenpan op hoog vuur en doe er zo veel zonnebloemolie in dat de böreks onder staan (ongeveer een laagje van 3 cm). Doe een druppel water bij de olie. Als de olie sist, is deze op temperatuur. Leg de böreks voorzichtig in de pan en frituur 2 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Schep de böreks met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de resterende böreks. Serveer meteen.

Kookboek

Het recept 'Deegsigaren gevuld met feta en peterselie (sigaren-börek)' is afkomstig uit het kookboek...

Anatolië

Somer Sivrioglu & David Dale

Met dit rijk geïllustreerde kookboek ontdek je de avontuurlijke Turkse keuken. Somer Sivrioglu en David Dale beschrijven en tonen 140 traditionele en eigentijdse... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hapjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!