Kaaskroketten
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,3
- Hapje
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de saus
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel wijnazijn
- 4 eetlepels tomatenketchup
- een snufje gemalen chilipeper
- voor de kroketten
- 250 g emmentalerkaas
- 5 eetlepels bloem
- 2 eieren
- 5 eetlepels droog broodkruim
- olie voor het frituren
Bereiden
Maak eerst de saus. Verhit de honing in een kleine pan. Giet er zodra de honing begint te karameliseren de sojasaus bij. Laat even inkoken en voeg dan de wijnazijn, tomatenketchup en chilipeper toe. Klop alles door elkaar en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Snijd voor de kroketten de emmentalerkaas in staafjes van ongeveer 6 cm lang en 1½ cm breed. Bestuif ze met bloem. Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Doe het broodkruim in een andere schaal. Haal de met bloem bedekte kaasstaafjes door het losgeklopte ei en rol ze daarna door het broodkruim.
Verhit de olie in een frituurpan of koekenpan. Frituur de kaasstaafjes met 2 tegelijk in de hete olie. Draai ze voorzichtig om zodra ze goudgeel beginnen te worden. Frituur ze tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier beklede schaal. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kaaskroketten direct en geef er de zoetzure saus en een groene salade bij.
Kookboek
Het recept 'Kaaskroketten' is afkomstig uit het kookboek...
Gesmolten kaas variaties
Jean-Francois Mallet
Ontdek de lekkerste kaasschotels van de wereld. Maak ze voor een gezellige avond met vrienden of familie. Geniet van een fondue van kaas uit Savoie, taartjes met... lees verder
© Good Cook