Spis
Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpapillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek 'Spis': mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.
AuteurMikkel Karstad
UitgeverijAerial Media Company
- Hardcover
- 240 pagina's
- ISBN 9789402600377
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Langzaam gegaarde lamsbout met wortelgroentensalade
Vlees, 240 min 8,0
-
Bramenmuffins met witte chocola en zoethout
Vegetarisch, 40 min 8,0
-
Gremolata met munt, citroen, peterselie en zonnebloemzaad
Vegetarisch, 15 min 8,0
Alle Kookboeken van Aerial Media Company
-
Kom & Vork
Willy Faes
Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch. Het is 'chique' genoeg om te delen met je vrienden, maar je kan er net zo goed alleen van genieten... bekijk 'Kom & Vork'
-
Spis
Mikkel Karstad
Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal... bekijk 'Spis'
-
L'Art de la Table
Gintare Marcel
'L'Art de la Table' is wellicht het meest romantische mediterrane kookboek ooit verschenen. Het is ontstaan met vlinders in de buik voor het mediterrane gebied, de gebruiken, de geuren en kleuren die we... bekijk 'L'Art de la Table'
-
Bartje Boemboe
Bart Eijken & Jojo Keller
Boemboe's zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe maken Bart en Jojo boemboe's volgens de recepten van hun oma's... bekijk 'Bartje Boemboe'
-
De Urban Cook
Mark Jensen
Mark Jensen, chef van restaurant Red Lantern in Sydney, vindt dat je echt niet je eigen kippenfokkerij hoeft te beginnen of naar het platteland moet verhuizen om duurzame voedselkeuzes te maken... bekijk 'De Urban Cook'
-
Tasty Express
Sneh Roy
'Tasty Express' nodigt je uit om meer dan 100 spannende recepten te proeven van de populaire blogger Sneh Roy van het bekroonde blog Cook Republic. In 'Tasty Express' brengt ze haar eigenzinnige gevoel voor... bekijk 'Tasty Express'