De Urban Cook
Mark Jensen, chef van restaurant Red Lantern in Sydney, vindt dat je echt niet je eigen kippenfokkerij hoeft te beginnen of naar het platteland moet verhuizen om duurzame voedselkeuzes te maken. Dat kan ook in je eigen supermarkt, keuken of achtertuin. Koop seizoensgroenten in de winkel of kweek groentes in je eigen tuin. Gebruik biologisch verantwoorde producten en volg de adviezen van 'De Urban Cook'. Mark Jensen laat op eenvoudige wijze zien hoe we minder voedsel verspillen en de voedselketen minder onder druk zetten. Maar daarnaast is 'De Urban Cook' vooral een inspirerend kookboek met meer dan 100 recepten door de seizoenen die eenvoudig te maken zijn en vooral overtreffen door de smaakbeleving.
AuteurMark Jensen
UitgeverijAerial Media Company
- Hardcover
- 288 pagina's
- ISBN 9789402600223
Voorproefjes uit dit kookboek
-
In witte wijn, room en tijm gesmoorde kip
Gevogelte, 60 min 8,0
-
Aubergine en mozzarella uit de oven
Vegetarisch, 50 min 8,0
-
Spruitjes met knoflook en lente-ui
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Varkensschenkel en witte bonen uit de oven
Vlees, 250 min 8,0
-
Frangipanetaart met peer
Vegetarisch, 60 min 8,0
Alle Kookboeken van Aerial Media Company
-
Kom & Vork
Willy Faes
Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch. Het is 'chique' genoeg om te delen met je vrienden, maar je kan er net zo goed alleen van genieten... bekijk 'Kom & Vork'
-
Spis
Mikkel Karstad
Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal... bekijk 'Spis'
-
L'Art de la Table
Gintare Marcel
'L'Art de la Table' is wellicht het meest romantische mediterrane kookboek ooit verschenen. Het is ontstaan met vlinders in de buik voor het mediterrane gebied, de gebruiken, de geuren en kleuren die we... bekijk 'L'Art de la Table'
-
Bartje Boemboe
Bart Eijken & Jojo Keller
Boemboe's zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe maken Bart en Jojo boemboe's volgens de recepten van hun oma's... bekijk 'Bartje Boemboe'
-
De Urban Cook
Mark Jensen
Mark Jensen, chef van restaurant Red Lantern in Sydney, vindt dat je echt niet je eigen kippenfokkerij hoeft te beginnen of naar het platteland moet verhuizen om duurzame voedselkeuzes te maken... bekijk 'De Urban Cook'
-
Tasty Express
Sneh Roy
'Tasty Express' nodigt je uit om meer dan 100 spannende recepten te proeven van de populaire blogger Sneh Roy van het bekroonde blog Cook Republic. In 'Tasty Express' brengt ze haar eigenzinnige gevoel voor... bekijk 'Tasty Express'