Bier in de keuken
In 'Bier in de keuken' combineert bierexpert Melissa Cole twee van haar passies: heerlijke brouwsels en zalig voedsel. Aan de hand van 70 recepten gidst zij de lezer door de wereld van koken met bier: hoe voeg je bier toe aan je gerecht? En welk bier smaakt vervolgens het lekkerste bij je culinaire creatie? Melissa beschrijft het verhaal achter de combinatie bier en eten. Hoe combineer je eten en bier het beste? Welke items zijn handig in je voorraadkast? En dan snel over naar de praktijk: in de hoofdstukken So simple, Some effort, Show off en Say Cheese! geeft zij verrassende veelzijdige recepten, leuke weetjes en informatie over de te gebruiken biersoorten (altijd meerdere opties mogelijk).Van stoofpotjes tot chocoladetoetjes (met kriekbier!), van appelkruimeltaart tot pasta met krab en garnalen, van kebab tot asperges met luchtige hollandaisesaus. En daarbij besteed ze extra veel aandacht aan recepten met Nederlandse en Belgische bieren.
AuteurMelissa Cole
UitgeverijSpectrum
- Hardcover
- 224 pagina's
- ISBN 9789000366569
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Gevulde pompoen met pasta, kaas en chorizo
Vlees, 90 min 8,0
-
Bierpekel-porchetta met rabarber-venkelvulling
Vlees, 350 min 8,0
Alle Kookboeken van Het Spectrum
-
Veggilaine
Ghislaine Voogd
Ghislaine Voogd is al haar hele leven vegetariër. Tijdens de pandemie besloot ze haar voorliefde voor eten uit verveling op Instagram te delen. Niet wetende dat dit het begin was van haar succesvolle account @veggilaine, waarmee ze... bekijk 'Veggilaine'
-
De Zilveren Lepel - Pasta
Diverse auteurs
'De Zilveren Lepel - Pasta' is met 46 verschillende soorten pasta in meer dan 300 recepten - van klassiekers als spaghetti carbonara en penne all'arrabbiata, tot uitdagendere recepten als capellinisoufflé en linguine met kreeft - de ultieme... bekijk 'De Zilveren Lepel - Pasta'
-
Noodles 101
Thomas Drinkenburg
Noodles: even snel en makkelijk als smaakvol en veelzijdig. Voor noodleliefhebber Thomas Drinkenburg - online beter bekend als Thomas Panterpoes - zijn noodles het ultieme comfortfood. Hoe vaak hij ze ook kookt en eet, ze zullen hem nooit vervelen... bekijk 'Noodles 101'
-
Simpel & Puur
Sanne van Lierop
'Simpel & Puur' staat vol met meer dan 70 even simpele, kleurrijke als lekkere recepten die bewijzen dat een gezond gluten-, lactose- en geraffineerd suikervrij eetpatroon niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Van smokey bloemkooltaco's met... bekijk 'Simpel & Puur'
-
Pien laat haar eten zien - vol 2
Pien Wekking
Na het succes van haar eerste kookboek laat Pien nu nog meer eten zien, met meer dan 70 gloednieuwe, bijzondere en de allerlekkerste recepten voor onvergetelijke avonden. Hoe indrukwekkend het ook klinkt en eruit ziet... bekijk 'Pien laat haar eten zien - vol 2'
-
Japan - het vegetarische kookboek
Nancy Singleton Hachisu
'Japan - het vegetarische kookboek' laat de elegante eenvoud zien van de Japanse vegetarische keuken. De 250 recepten zijn ingedeeld naar bereidingswijze en met verse ingrediënten van het seizoen bereid. Zowel de prachtige fotografie als de... bekijk 'Japan - het vegetarische kookboek'
-
Lekker fit
Amber Dresen
Amber Dresen viel 15 kilo af, terwijl ze pizza, pannenkoeken en ijs at. Te mooi om waar te zijn? Dacht het niet! Ze is namelijk een ster in gezonde alternatieven bedenken, waarbij ze vezels, eiwitten en volume aan haar gerechten toevoegt... bekijk 'Lekker fit'
-
Pien laat haar eten zien
Pien Wekking
Door corona begon Pien Wekking de gerechten die ze normaal gesproken elke maand voor haar vriendengroep maakte, op Instagram te delen. En dat liep een beetje uit de hand... Die gerechten zien er dan ook om je vingers bij af te likken... bekijk 'Pien laat haar eten zien'
-
Gruwelijk lekker!
Soraya Riem
Dit is hét kookboek van TikTok-sensatie Soraya Riem. Een must-have voor elke amateurchef die niet te moeilijk wil koken, maar wel gruwelijk lekker wil eten. Bomvol ultiem comfortfood waar je gegarandeerd van zult watertanden... bekijk 'Gruwelijk lekker!'
-
Asian Soul Food
Carl Lemette & Mas van Putten
Gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Dat is soul food. Mas en Carl vermengden hun Indische roots met culinaire reiservaringen... bekijk 'Asian Soul Food'