Chilipeper

Chilipepers kun je kweken in de vensterbank, op het balkon of in de kas - van mild fruitige tot waanzinnig hete pepers. Dit boek vertelt je onder meer wat de beste verzorging is, hoe je je eigen zaden wint en hoe je de planten laat overwinteren. Aan de hand van beproefde conserveringstechnieken wordt de oogst verwerkt; drogen, roken, het toevoegen van zuur en inmaken zorgen ervoor dat de pepers lang houdbaar zijn en fantastisch smaken. De gangbare en populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax - van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in 'Chilipeper' de beste recepten voor salsa's, sambal en de heetste chili con carne.

AuteurMark Wilcox

UitgeverijUitgeverij Becht

  • Paperback
  • 144 pagina's
  • ISBN 9789023016045

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Uitgeverij Becht