Gebakken aardappelen
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg stevige aardappelen
- 50 g boter
- 1 eetlepel olie
Bereiden
Schil de aardappelen. Was en snijd in regelmatige stukken. Doe in een pan met koud water. Breng net aan de kook. Giet af en dep droog met absorberend keukenpapier voordat u ze bakt.
Verhit de boter of de olie goed in een grote koekenpan. Doe de aardappelen erin. Roer regelmatig door de pan gedurende 30 minuten op matig vuur om te zorgen dat ze aan alle kanten goudbruin worden. Strooi er voor het serveren zout en peper over.
Tips
Het is eenvoudiger, sneller en beter voor de spijsvertering (want er is minder olie voor nodig) om gebakken aardappelen te maken met aardappelen die al eerder zijn gekookt in water. Het resultaat zal een beetje anders zijn, maar ook lekker als u ze vervolgens goed bakt. Wacht tot de in de schil gekookte aardappelen goed zijn afgekoeld voordat u ze van hun velletje ontdoet en in plakjes snijdt. Anders zouden ze stuk kunnen barsten.
Kookboek
Het recept 'Gebakken aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Cuisine - 1000 klassiekers uit de Franse keuken
Françoise Bernard
Deze kookbijbel brengt u 1.000 bekende gerechten, stuk voor stuk klassiekers van de rijke Franse culinaire traditie. Heldere recepten en nuttige tips helpen u om
... lees verder © Uitgeverij Lannoo