Gebakken aardappelen met rozemarijn

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 9 waarderingen

Bevat per portie

240 kcal
4 g eiwit
9 g vet
36 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende (nieuwe) aardappelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn

Bereiden

Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelstukken afgedekt in ca. 8 minuten op matig hoog vuur beetgaar. Schep ze regelmatig om.

Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en schep ze door de aardappelen. Bak de aardappelen onafgedekt in nog ca. 3 minuten mooi bruin. Maal er zeezout en peper naar smaak over. Lekker bij geroosterd (lams)vlees.

Variatietip

Probeer deze aardappeItjes ook eens met verse tijm.

Het recept 'Gebakken aardappelen met rozemarijn' wordt je aangeboden door . Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com

Gebakken aardappelen tips

Reacties op dit recept

  • Maria Bak eens wat teentjes knoflook mee, dat is ook heel erg lekker!!
  • Thirza Probeer eens andere kruiden.