Gebakken krielaardappeltjes met spek

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 330 kcal
  • 7 g eiwit
  • 18 g vet
  • 35 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 350 g krielaardappeltjes
  • 20 g boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 50 g katenspek, in kleine blokjes
  • 2 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Kook de krielaardappeltjes 10 minuten in weinig water met zout. Giet de aardappeltjes af.

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de ui en het spek ca. 3 minuten. Voeg de aardappeltjes toe en bak ze, regelmatig omscheppend, in ca. 10 minuten goudbruin. Maal er peper boven en strooi de peterselie erover. Lekker met een tomatensalade.

Bron

Het recept 'Gebakken krielaardappeltjes met spek' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Gebakken aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • sabineAltijd lekker!!

    reageren