Gepofte aardappelen recepten
-
tip Gepofte aardappel uit de oven met kruidenroom
Vegetarisch, 50 min 8,0
-
tip Gepofte zoete aardappel met feta, chilipeper en koriander
Vegetarisch, 75 min 7,3
-
Gepofte aardappel met tonijn en bieslook
Vis, 90 min 7,6
-
Gepofte aardappel van de barbecue
Vegetarisch, 95 min 7,5
-
Gepofte aardappelen met garnalen en sugarsnaps
Vis, 25 min 7,5
-
Gepofte aardappelen met gruyère en spek
Vlees, 45 min 7,8
-
Gepofte aardappelen met hamsalade
Vlees, 60 min 7,6
-
Gepofte aardappelen met Hollandse garnalen-roomkaas
Vis, 90 min 7,9
-
Gepofte aardappelen met romige vulling (jacket potato)
Vegetarisch, 90 min 8,3
-
Gepofte aardappelen op een bedje van zeezout van Bill Granger
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Gepofte zoete aardappel en pruimtomaatjes met spekjesroom
Vlees, 60 min 7,7
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Gepofte aardappelen
Verhit de oven tot 210 °C. Was 1 kg even grote aardappelen (bijvoorbeeld bintjes), wikkel ze afzonderlijk in een velletje aluminiumfolie en pof ze circa 1½ uur in de oven. Klaar 80 g boter. Pak de gepofte aardappelen uit de folie, snijd ze met een lepel doormidden en schep het kruim eruit. Prak het met een vork en meng er zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat door. Klop dan 150 g boter in klontjes door het aardappelkruim, gevolgd door 100 ml crème fraîche. Verwarm de geklaarde boter in een ronde koekenpan. Druk de aardappelmassa daarin tot een pannenkoek uit. Bak hem op halfhoog vuur in 5-6 minuten aan elke kant goudbruin. Laat hem op een rond bord glijden en snijd hem als een taart in punten. ¹)
Gepofte aardappelen met dilleroom
Roer 2 eetlepels fijngeknipte verse dille door 125 ml crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen 10 kleine aardappelen (totaal ca. 300 gram) schoon onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk de aardappeltjes met olijfolie en leg ze op de bakplaat. Bak de aardappeltjes in de oven in ca. 30 minuten gaar. Snijd een kapje van de aardappeltjes en hol ze iets uit. Schep in elk aardappeltje een lepel dilleroom en schep er dan een theelepel kaviaar en een theelepel forel- of zalmeitjes op. Garneer met kleine toefjes dille.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) | redactie ]
[ Beeld: Tatiana Volgutova | Shutterstock.com ]